fbpx
Domov Vianočné pečenie Pravé anglické florentínky

Pravé anglické florentínky

Autorka Jana Štrbková
florentínky

Recept na pravé anglické florentínky je môj obľúbený. Pečiem ho vždy na Vianoce. Snúbia sa v ňom úžasné chute ovocia, cukru, čokolády, ktoré vyzdvihuje zaujímavá ingrediencia – soľ. Pečte presene podľa tejto receptúry a budete užasnuté chuťou tohoto storočného receptu z krásneho Anglicka.

Upečte florentínky, previažte ich mašľou a máte vynikajúci vianočný darček. Svojou úžasnou chuťou totiž pravé anglické florentínky potešia skutočne každého.

florentínky

Pravé anglické florentínky

Vytlačiť recept
Porcie: 36 kúskov Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 4.2/5
( 5 počet hlasov )

Ingrediencie

Na cesto:
175 g zmäknutého masla, 85 g trstinového cukru, 1 balenie vanilkovej dužiny alebo 1 PL vanilkovej pasty,  225 g hladkej špaldovej múky (alebo pšeničnej), ¼ lyžice mletej škorice
Na plnku:
50 g masla, 50 g trstinového cukru, 50 g medu, štipku soli, 50 g hladkej špaldovej múky, 75 g nasekaných kandizovaných čerešní, 75 g mandľových vločiek, 150 g nasekanej 80% čokolády

Postup

  1. Pripravíme si cesto. Dajme maslo, cukor a dužinu z vanilky do misy a vyšľaháme šľahačom dokrémova. Pridáme múku a škoricu a premiešame metličkou, aby sa vytvorilo hladké cesto.
  2. Zabalíme do fólie a necháme a na jednu hodinu vložíme do chladničky.
  3. V hrnci rozpustíme maslo, cukor, med a soľ. Odložíme zo sporáka, metličkou primiešame múku, potom pridáme čerešne a mandle. Odložíme nabok aby plnka spevnela. Rúru vyhrejeme na 180 °C. Plech vystelieme papierom na pečenie.
  4. Pripravíme si dosku a pomúčime ju. Cesto vyberieme z chladničky, preložíme na dosku a pomúčeným valčekom vyvaľkáme na asi 0,5 milimetrový plát. Použijeme ozdobnú okrúhlu vykrajovačku s priemerom 6 centimetrov,. Vykrojíme toľko, koláčikov, koľko je možné. Potom zvyšky cesta opäť spojíme, rozvaľkáme a vykrojíme ďalšie koláčiky.
  5. Koláčiky vložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a do stredu každého vložíme lyžičku plnky. Dáme do vyhriatej rúry piecť na 12-15 minút, kým nemajú koláčiky krásnu zlatistú farbu.
  6. Po vytiahnutí z rúry necháme asi 15 minút chladnúť.
  7. Keď sú koláčiky vychladnuté, pripravíme si z čokolády polevu. Rozlámanú čokoládu dáme do malého hrnca a pomaly roztápame vo vodnom kúpeli.
  8. Keď bude čokoláda roztopená, ponoríme do nej asi tretinu každého koláčika a vrátime na papier, aby čokoláda vyschla.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1