fbpx
Domov Koláče a zákusky Karamelové domčeky

Karamelové domčeky

Autorka Jana Štrbková
Karamelové domčeky v čokoláde

Karamelové domčeky, to sú maslové domáce kaksíky spojené úžasnou karamelovou plnkou. Nakoniec sú namočené v lahodnej čokoláde. Je to skvost v mojom vianočnom pečení, oplatí sa vyskúšať.

Karamelové domčeky v čokoláde

Karamelové domčeky

Vytlačiť recept
Porcie: 30 kusov Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

2 vanilkové struky, 300 g hladkej špaldovej múky (alebo pšeničnej), 50 g škrobovej múčky, 200 g masla, 100 g práškového cukru, štipka soli, 100 g čokolády na varenie
Na karamelovú plnku:
200 g kryštálového cukru (alebo trstinového cukru), 40 g masla, 100 ml smotany na šľahanie

Karamelové domčeky máčané v čokoláde

Najlepší recept na karamelové domčeky máčané v čokoláde. Foodstyling a foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Pripravíme si karamelovú plnku. Cukor na karamel nasypeme do panvice, miešame až kým sa nevytvorí svetlý karamel a všetok cukor sa nerozpustí.
  2. Pridáme maslo a smotanu, spolu varíme za stáleho miešania asi 3 minúty. Necháme vychladnúť.
  3. Pripravíme si maslové sušienky. Vanilkové struky rozkrojíme po dĺžke a špičkou noža vyškrabeme vanilkovú dreň.
  4. Múku, škrobovú múčku, maslo, vanilkovú dreň, cukor a štipku soli spolu rukami zmiešame na cesto, vytvarujeme štvorec a dáme ho na papier na pečenie. Navrch priložíme ďalší hárok papiera na pečenie a cesto rozvaľkáme asi na hrúbku 0,5 cm.
  5. Cesto naplníme do formičiek v tvare domčekov, v každej formičke popicháme vidličkou, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhratej na 180 °C asi 15 až 18 minút.
  6. Necháme vychladnúť vo formičkách na mriežke a vyklopíme.
  7. Vychladnuté sušienky spájame po dve k sebe karamelom, jemne pritlačíme a necháme stuhnúť.
  8. Vo vodnom kúpeli rozpustíme 100 g čokolády na varenie a konce sušienok do nej namočíme. Necháme stuhnúť.
    Vianočný recept na karamelové domčeky

    Karamelové domčeky sú najlepším vianočným receptom. Foodstyling a foto: Jana Štrbková

Tip Medových motúzov

Končeky domčekov namáčame do čokolády a necháme stuhnúť na mriežke. Skladujeme v uzatvárateľnej nádobe.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1