Nadýchané, jemné a ľahučké ako obláčik. Také sú moje šišky, ktoré ma učila piecť moja kamoška. Fašiangové šišky sa pripravujú jednoducho, stačí dodržiavať pár zlatých pravidiel a máte ich vždy skvelé.
Tajomstvo týchto šišiek je, že sú ľahučké ako obláčiky a preto, odkedy som sa ich naučila pripravovať, nevieme sa ich počas fašiangov dojesť.
1 kg polohrubej výberovej múky, 1 balenie čerstvého droždia, 600 ml mlieka, 250 ml smotanu na šľahanie (33%), 1 lyžičku soli, 2 lyžičky cukru, 4 žĺtky, 50 ml rumu, 50 ml domáceho marhuľového lekváru Vypražené šišky môžete odložiť do vrecka na mrazenie, na niekoľko dní zmraziť a vytiahnuť ich vždy, keď vás na ne prepadne neodolateľná chuť. Stačí ich zohriať vo vyhriatej rúre. Fašiangové šišky
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Na dochutenie:
250 ml domáceho ríbezľového lekváru
Na vyprážanie:
bravčová masť alebo nerafinovaný olejPostup
Tip Medových motúzov