fbpx
Domov Jednoduché Domáce zeleninové čipsy

Domáce zeleninové čipsy

Autorka Jana Štrbková
Domáce zeleninové čipsy

Radi doma chrumkáte pred telkou čipsy alebo sa chcete blysnúť pred nečakanou návštevou? Pripravte si moje domáce zeleninové čipsy z cvikly, batátov a neodolateľných korenín.

Domáce zeleninové čipsy

Domáce zeleninové čipsy

Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 2 počet hlasov )

Ingrediencie

olej určený na vyprážanie, 500 g batátov, 300 g červenej repy, čerstvo zomletý koriander, 125 g hrubozrnnej morskej soli, 1 lyžica semienok koriandra

Postup

  1. Vo veľkej, hlbokej panvici rozpálime olej.
  2. Do rozpáleného vložíme bataty nastrúhané na tenké plátky a červenú repu nastrúhanú na tenké plátky a vyprážame 1 – 2 minúty, kým sú kolieska zlatisté a chrumkavé.
  3. Hotové čipsy necháme vysušiť na papieri na pečenie, posolíme posypeme koriandrom a podávame.

Recept na zeleninové čipsy

Najlepší recept na zeleninové čipsy. Foodstyling a foto: Jana Štrbková

Tip Medových motúzov

Namiesto batátov môžeme použiť aj zemiaky. Vynikajúco chutia aj mrkva, petržlen či zeler, ktoré si pripravíte podľa tohoto receptu.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1