Chrumkavý pečený losos s hranolkami zo zemiakov, mrkvy a petržlenu je dokonalý. Úplne delikátne chutí zapečená mrvenička so pšenom, maslom a bylinkami, ktorá dodáva tomuto receptu šmrnc.
500 kg zemiakov, 300 g mrkvy, 200 g petržlenu, 1 lyžica olivového oleja, morská soľ, mlynček s čiernym korením, 140 g pšenových vločiek, ½ hrnčeka nadrobno nasekanej petržlenovej vňate, 40 g roztopeného masla, 4 x 200 g filetu z lososa, 1 citrón Namiesto pšenových vločiek môžeme použiť aj vriacou vodou zaliaty kuskus, či raňajkové cornflexy. Pečený losos s hranolkami
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Ako omáčka: pikantný jahodový dip s čili papričkami alebo majonézaPostup
Tip Medových motúzov