fbpx
Domov Čo na obed Pečený losos s hranolkami

Pečený losos s hranolkami

Autorka Jana Štrbková
Pečený losos s hranolkami

Chrumkavý pečený losos s hranolkami zo zemiakov, mrkvy a petržlenu je dokonalý. Úplne delikátne chutí zapečená mrvenička so pšenom, maslom a bylinkami, ktorá dodáva tomuto receptu šmrnc.

Pečený losos s hranolkami

Pečený losos s hranolkami

Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

500 kg zemiakov, 300 g mrkvy, 200 g petržlenu, 1 lyžica olivového oleja, morská soľ, mlynček s čiernym korením, 140 g pšenových vločiek, ½ hrnčeka nadrobno nasekanej petržlenovej vňate, 40 g roztopeného masla, 4 x 200 g filetu z lososa, 1 citrón
Ako omáčka: pikantný jahodový dip s čili papričkami alebo majonéza

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 190 ˚ Zemiaky ošúpeme a nakrájame na hranolčeky. Očistíme aj mrkvu a petržlen a tiež nakrájame na hranolčeky. Zeleninu rozložíme na pekáč vyložený papierom na pečenie. Osolíme, okoreníme čerstvo pomletým čiernym korením a pokvapkáme olivovým olejom. Dáme do vyhriatej rúry piecť asi na 30 minút.
  2. Zatiaľ si pripravíme chrumkavú posýpku na lososa. Maslo roztopíme, pridáme doň pšenové vločky a nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, premiešame.
  3. Z lososa odrežeme kožu, nakrájame na štyri porcie, pokvapkáme citrónom, osolíme a okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením. Navrch každého filetu navrstvíme mrveničku.
  4. Pridajme lososa k zelenine a pečme spolu s ňou v rúre pri teplote 200 ˚C asi 15 minút.
  5. Podávame spolu s pikantným dipom alebo s majonézou.

Tip Medových motúzov

Namiesto pšenových vločiek môžeme použiť aj vriacou vodou zaliaty kuskus, či raňajkové cornflexy.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1