Na Fašiangy si u nás doma pripravujeme mäkučké, hebučké tradičné domáce šišky. Plníme ich marhuľovým džemom a podávame posypané ľahučkým cukrom. Vychutnajte si môj videorecept a pripravte si ich ešte tento víkend spolu so mnou.
30g droždia, 250 ml mlieka, 500 g hladkej múky, 40 g kryštálového cukru, 40 g masla, 4 žĺtky, 4 PL rumu, štipka soli, 250 ml bravčovej masti alebo oleja na vyprážanie, práškový cukor na posypanie Kvások aj cesto môžeme dať vykysnúť do rúry, ktorú sme si vyhriali na 40 stupňov Celzia. VIDEORECEPT: Tradičné domáce šišky
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Postup
Nové videorecepty na domáce dobroty pridávame na náš youtube kanál Medové každý štvrtok. Pečte a varte s nami.
Tip Medových motúzov