fbpx
Domov Najlepšie ryby Pstruh s bylinkovou krustou

Pstruh s bylinkovou krustou

Autorka Jana Štrbková
Pstruh s bylinkovovu krustou recept

Vynikajúci obed a večera, to je pstruh lososovitý s bylinkovou krustou. Milujem ho s pečenými zemiakmi a domácim chrenovým dipom. Protivírusová lahôdka.

Pstruh s bylinkovovu krustou recept
Vytlačiť recept
Porcie: 6 porcií Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

80 ml extra panenského olivového oleja, 1 kg zemiakov, 10 strúčikov cesnaku, morská soľ a čerstvo zomleté čierne korenie, 1 lyžica  celej rasce, 2 strúčiky cesnaku zvlášť na pretlačenie, zväzok čerstvo nasekanej petržlenovej vňate, 1 lyžička, tymiánových lístkov, 2 lyžičky citrónovej kôry, 35 g pšenových vločiek, 500 g filetu zo pstruha, 2 lyžice nakladaného strúhaného chrenu

Na citrónovo chrenový dip:

240 g kyslej smotany, 2 lyžice nakladaného strúhaného chrenu, 1 lyžica čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy

pstruh s bylinkovou krustou recept

pstruh s bylinkovou krustou recept


pstruh s bylinkovou krustou ingrediencie

Ingrediencie na pstruha s bylinkami. Foodstyling a foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 220 ˚ Na plech na pečenie dáme ošúpané zemiaky nakrájané na hranolčeky, pridáme 10 ošúpaných strúčikov cesnaku, soľ, čierne korenie a pokvapkáme 2 lyžicami olivového oleja. Pečieme asi 15 - 20 minút dozlatista.
  2. Kým sa pečú zemiaky, dajme do misky rascu, pretlačené 2 strúčiky cesnaku, najemno nasekanú petržlenovú vňať, tymián, citrónovú kôru, pšenové vločky, soľ, čierne korenie a zvyšný olej a zmiešajme.
  3. Lesklú časť zo pstruha natrieme sterilizovaným strúhaným chrenom a naň natrieme bylinkovú zmes.
  4. Z rúry vyberieme plech so zemiakmi, otočíme ich, aby sa prepiekli aj z druhej strany a vedľa nich na ten istý plech dajme piecť pstruha. Pečieme ďalších 15 minút až kým zemiaky niesú zlatisté a chrumkavé. Plech vyberieme z rúry a necháme asi 5 minút odpočívať.

Pstruh lososovitý s bylinkami

Pstruh lososovitý s bylinkami a pečenými zemiakmi. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

  1. Kým pstruh odpočíva, pripravíme si chrenový dip. Zmiešajme kyslú smotanu, chren a citrónovú šťavu, osolíme a poriadne premiešame.
  2. Pstruha podávame so zemiakmi a chrenovým dipom.

pstruh s bylinkovou krustou recept

Pstruh s bylinkovou krustou a chrenovým dipom. Príprava receptu, foodstyling, dekorstyling: Jana Štrbková

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1