fbpx
Domov Jednoduché Bryndzové buchtičky bez kysnutia

Bryndzové buchtičky bez kysnutia

Autorka Jana Štrbková
Recept na domáce buchtičky bez kysnutia

Sú veľmi také chutné, pretože obsahujú bryndzu, mangalicovú masť a biele vínečko. Bryndzové buchtičky sú najlepšie tesne po vychladnutí. Vtedy si na ne nemusíte ani nič natierať, pretože chutia skvelo aj len – tak.

Recept na domáce buchtičky bez kysnutia

Bryndzové buchtičky bez kysnutia

Vytlačiť recept
Porcie: 18 kusov Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

1 kg hladkej špaldovej múky, 1 lyžica soli, 2 lyžičky sódy bikarbóny, 1 lyžica drvenej rasce, 100 g mangalicovej masti, 300 g bryndze, 400 ml suchého bieleho vína, 100 ml vody

Postup

  1. Hladkú múku dôkladne zmiešame so sódou bikrabónou, rascou a soľou.
  2. Pridáme víno, vodu, bryndzu a masť. Dôkladne vymiesime, trvá to asi 7 minút.
  3. Rúru vyhrejeme na 180 °C.
  4. Dva plechy vyložíme papierom na pečenie. V rukách tvarujeme buchtičky a ukladáme na plechy vystlané papierom na pečenie.
  5. Pečieme 2 plechy naraz v teplovzdušnom režime asi 35 minút.
  6. Necháme vychladnúť a môžeme podávať s rôznymi nátierkami.

Tip Medových motúzov

Ak vám buchtičky do druhého dňa trochu stvrdnú, stačí ich prekrojiť na polovicu a opiecť v hriankovači. Budú hádam ešte chutnejšie ako čerstvé.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1