Čokoládová torta je najobľúbenejšia sladkosť všetkých osláv. Moja čokoládová dvojfarebná torta v sebe ukráva bielu aj horkú čokoládu, vanilku a kopec kakaa. Preto je taká výnimočne chutná.
2 tortové formy s priemerom 22 cm: Čokoládová torta sa bude krájať najlepšie a povrch čokolády nepopraská, keď veľký, hladký nôž pred krájaním zohrejeme v horúcej vode.Čokoládová dvojfarebná torta
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Na cesto: 8 vajíčok, 500 g práškového cukru, 200 ml oleja, 200 ml teplej vody, 1 balíček vanilkového cukru, 520 g polohrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku, 4 lyžice kakaa, tuk na vymastenie a múku na vysypanie formy, 250 g marhuľového džemu
Na krém: 800 ml mlieka, 1 balíček vanilkového pudingového prášku, 1 balíček kakaového pudingového prášku, 200 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 500 g masla, 100 g bielej čokolády, 50 g horkej čokolády
Na polevu: 200 g horkej čokolády na vareniePostup
Tip Medových motúzov