fbpx
Domov Čo na obed Špaldové palacinky bez laktózy s černicovou omáčkou

Špaldové palacinky bez laktózy s černicovou omáčkou

Autorka Jana Štrbková
palacinky s černicovou omáčkou

Vynikajúce špaldové palacinky bez laktózy som skombinovala s neodolateľnou černicovou omáčkou. Použila som štipku pravej vanilky, škorice, hnedý cukor a med. No výsledok? Úžasná pochúťka.

palacinky s černicovou omáčkou

Špaldové palacinky bez laktózy s černicovou omáčkou

Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

240 g hladkej špaldovej múky, 3/4 lyžičky soli, 4 vajíčka, 600 ml ryžového alebo mandľového mlieka, 1 lyžičku bravčovej masti alebo olivového oleja
Na omáčku: 500 g mrazených černíc, 1/2 lyžičky mletého vanilkového struku, 1/2 lyžičky mletej cejlónskej škorice, 1 lyžica kukuričného škrobu
Na ozdobu: mandľové lupienky, nadrobno nasekaná horká čokoláda, 2 lyžice medu

Postup

  1. Do mixéra nalejeme mlieko, nasypeme preosiatu múku, pridáme soľ, vajíčka a dohladka rozmixujeme. Cesto vylejeme do misky.
  2. Na panvici na silnom ohni roztopíme trochu masti a na rozpálenú panvicu vylejeme naberačku cesta. Oheň hneď stiahneme na mierny.  Palacinku minútku - dve pražíme na miernom ohni a otočíme na druhú stranu. Z cesta by nám malo výjsť asi 12 palaciniek.
  3. Pripravíme si černicovú omáčku. Černice necháme dve hodinky rozmraziť. Dohladka rozmixujeme. Zahrievame na miernom ohni spolu s vanilkou a škoricou. Keď černicové pyré začne vrieť, pridáme v decilitri vody rozmiešaný škrob. Miešame, kým omáčka nezhustne.
  4. Hotové teplé palacinky naaranžujeme na tanier. Polejeme černicovou omáčkou a medom. Posypeme čokoládou, mandľovými lupienkami a dozdobíme černicami.

Tip Medových motúzov

Tento recept si môžete pripraviť aj úplne bez cukru. Chutí skvelo aj tak.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1