fbpx
Domov Čo na obed Kuracie prsia plnené kobásou a hráškom

Kuracie prsia plnené kobásou a hráškom

Autorka Jana Štrbková
Kuracie prsia plnené klobásou a hráškom

Šťavnaté kuracie prsia plnené klobásou, horčicou, syrom a hráškom sú dokonalé. Pre ešte väčší gurmánsky zážitok ich obaľujem v prošute. Je to veľmi chutný obed pre malých aj veľkých.

Kuracie prsia plnené klobásou a hráškom

Kuracie prsia plnené kobásou a hráškom

Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

 700 g kuracích pŕs, 100 g čerstvej, tenkej údenej klobásy, 50 g tvrdého syra, 50 g mrazeného hrášku, 50 g sušenej šunky, 2 strúčiky cesnaku, 3 lyžice kremžskej horčice, čerstvo zomleté čierne korenie, 1 lyžica mletej červenej papriky, 1 lyžička sušeného tyminánu, 3 lyžice bravčovej masti, soľ podľa chuti

kuracie prsia plnené klobásou a hráškom

Kuracie prsia plnené klobásou a hráškom. Foodstyling a foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Pripravíme si ingrediencie plnku. Tenkú klobásu nakrájame na kolieska. Tvrdý syr nakrájame na hrubšie pásiky. Mrazený hrášok  nasypeme do malej misky. Cesnak ošúpeme a pretlečíme do ďalšej misky. 
  2. Kuracie mäso očistíme od šliach, nakrájame na väčšie plátky. Každý plátok naklepeme, osolíme, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením a mletou paprikou, natrieme lyžičkou horčice. Naplníme naplníme kolieskami klobásky, pásikom syra, asi desiatimi guľôčkami hrášku. Zabalíme a zaistíme špáratkami.
  3. Rúru predhrejeme na 200 ˚C.
  4. Na sporáku rozohrejeme panvicu, pridáme 2 lyžice masti a kapsy opražíme z každej strany dozlatista niekoľko minút.
  5. Do pekáča naukladáme kapsy, obalíme ich prošutom a naukladáme do pekáša. Dáme zapiecť do rúry asi na 20 minút dozlatista.

Tip Medových motúzov

Podávame s ryžou zmiešanou s hráškom.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1