Vynikajúci veľkonočný mazanec sa dá pripraviť aj z kvásku. Je, voňavý, mäkučký a veľmi chutný. Je to taká moja obľúbená veľkonočná dekorácia na jedenie. Kváskujte spolu so mnou.
Kvások: 1 lyžicu ražného kvásku, 100 g pšeničnej celozrnnej múky, 100 ml teplej vody Veľkonočný mazanec najlepšie chutí ako veľkonočné raňajky s maslom, medom a teplým kakaom. Super jednoduchý recept: Veľkonočný mazanec z kvásku
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Cesto: 220 g rozkvasu, 300 g pšeničnej hladkej múky, 80 g tekutého a alebo pastovaného medu, 1 vajce, 2 žĺtky, 100 g masla 60 ml mlieka (ryžové, mandľové), balíček citrónovej kôry, štipka soli, 2 ks vanilkového cukru, 50 g farebných hrozienok (alebo kandizovaného ovocia), 50 ml rumu
Na potretie: 1 vajcePostup
Tip Medových motúzov