Koláčik, ktorý pečiem v Teleráne na Markíze. Lahodné mandle, maslo, vanilka a šťavnaté jablká. To je predsa úžasná kombinácia. Jablkový koláč s mandľami patrí preto medzi naše nejobľúbenejšie. A ešte je aj taký krásny… Čo poviete?
Na cesto: 50 g práškového cukru, 100 g zmäknutého masla + na vymastenie formy, 150 g hladkej múky + na vysypanie pracovnej dosky (použili sme hladkú špaldovú múku), 1 vajíčko, štipka soli Pre maškrtníkov odporúčame pridať k tomuto koláčiku aj kopček šľahačky.Úžasná chuť krehkého cesta: Jablkový koláč s mandľami
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Na plnku: 4 jablká, 1 balenie vanilkového cukru, 2 lyžice medu, šťava a kôra z 1 bio citróna, 240 g mletých mandlí, 160 g práškového cukru, 150 g zmäknutého masla, 2 vajíčka, , 2 lyžice hladkej múky, štipka soliPostup
Tip Medových motúzov