fbpx
Domov Dobroty pre deti Hviezda každej oslavy: Torta v parížskom štýle

Hviezda každej oslavy: Torta v parížskom štýle

Autorka Jana Štrbková
Recept v parížskom štýle

Kakaový korpus, lahodné banány a neodolateľná parížska šľahačka plná úžasnej čokolády. To je hviezda každej oslavy, torta v parížskom štýle. Určite ju vyskúšajte.

Recept v parížskom štýle

Hviezda každej oslavy: Torta v parížskom štýle

Vytlačiť recept
Porcie: 1 forma Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 2 počet hlasov )

Ingrediencie

Na korpus: 3 vajíčka, 4 PL práškového cukru, 3 PL polohrubej múky, 1/2 balenia prášku do pečiva, 1 PL studenej vody, 1 PL rumu, 2 PL kakaa.
Na plnku: 400 ml 40 % šľahačkovej smotany, 100 g horkej čokolády, 3 PL kryštálového cukru, marhuľový džem, 2 banány, maliny na dozdobenie.

torta v parížskom štýle recept

Torta v parížskom štýle. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Deň vopred si uvaríme parížsku šľahačku. Do hrnca dáme 200 ml šľahačky a na miernom ohni za stáleho miešania pridávame kúsky čokolády, necháme zovrieť, odstavíme, necháme vychladnúť a odložíme na noc do chladničky.
  2. Na druhý deň si pripravíme cesto. Do misky dáme žĺtky, cukor lyžicu vody a rumu a vyšľaháme do hustej peny. Do hmoty preosejeme kakao a ešte šľaháme. Cez sito preosejeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a po lyžičkách pridávame do žĺtkovej hmoty. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a jemne ho primiešame k žĺtkovej hmote.
  3. Tortovú formu vymastíme maslom a vysypeme polohrubou múkou a navrstvíme kakaové cesto.
  4. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 ˚C asi 25 - 30 minút.
  5. Vychladnutý korpus rozkrojíme na dva pláty.
  6. Spodný plát natrieme marhuľovým džemom a naukladáme naň tenké plátky z jedného banána. Prikryjeme druhým plátom cesta, ktorý tiež potrieme marhuľovým džemom a naukladáme naň druhý banán nakrájaný na tenké plátky.
  7. Z chladničky vyberieme uvarenú šľahačku s čokoládou a dotuha vyšľaháme. Natrieme na tortu.
  8. Tortu vložíme opäť do tortovej formy, zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na dve hodinky do chladničky.
  9. Pred podávaním vyšľaháme dotuha 200 ml šľahačky a natrieme na boky torty.
  10. Dozdobíme malinami a podávame.

Tip Medových motúzov

Tortu podávame vždy chladenú.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1