fbpx
Domov Koláče a zákusky Úžasná domáca zmrzlina: Jednoduchý rebarborový parfait

Úžasná domáca zmrzlina: Jednoduchý rebarborový parfait

Autorka Jana Štrbková
domáca rebarborová zmrzlina

Domáca zmrzlina, to je pochúťka. Pripravte si spolu so mnou jednoduchý a pritom taký dokonalý rebarborový parfait. Je to francúzsky mrazený dezert, ktorý milujú Parížania aj svetoví šéfkuchári. Vedeli ste, že parfait je predchodcom zmrzliny?

domáca rebarborová zmrzlina

Úžasný predchodca zmrzliny: Jednoduchý rebarborový parfait

Vytlačiť recept
Porcie: 6 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

Na parfait: 1 plátok červenej želatíny, 3 žĺtky, 25 ml bieleho vína, 50 ml sirupu z čiernej bazy, 200 ml šľahačky, 100 g rebarborového džemu
Na sirup: 3 kusy stonkového zeleru, 2 lyžičky píniových orieškov, ½ vanilkového struku, 100 g cukru, 1 citrón, 100 ml šťavy z pomaranča

domáca zmrzlina rebarborový parfait

Domáca zmrzlina -  rebarborový parfait. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

 

Postup

  1. Želatínu namočíme do studenej vody.
  2. Žĺtky s bielym vínom a so sirupom nalejeme do hrnca a ponoríme do vodného kúpeľa, metličkou šľaháme dokrémova a odstavíme.
  3. Želatínu vyžmýkame a necháme roztopiť v teplej mase. Masu miešame vo vodnom kúpeli do vychladnutia.
  4. Smotanu vyšľaháme dotuha.
  5. Džem a vyšľahanú šľahačku spojíme so žĺtkovou masou.
  6. Parfait masou naplníme formičky. Zakryjeme fóliou a necháme cez noc tuhnúť v chladničke alebo v mrazničke. Záleží na tom, či nám lepšie chutí chladivá nadýchaná pena alebo zmrzlina.
  7. Pripravíme si sirup. Stonkový zeler ošúpeme a povaríme v osolenej vode asi 2 – 3 minúty.
  8. Píniové oriešky orestujeme v panvici nasucho.
  9. Pozdĺžne rozrežeme vanilkový struk a vyškrabeme z neho dreň.
  10. Cukor s vanilkovou dreňou, citrónovou a pomarančovou šťavou zvaríme na asi 10 ml sirupu.
  11. Nakoniec do sirupu pridáme nadrobno nakrájaný zeler a opražené píniové oriešky.
  12. Formičky s parfait na dve sekundy ponoríme do teplej vody, preklopíme na tanier a počkáme asi desať minút, aby sa oddelili od formičky.
  13. Servírujeme ihneď po vyklopení so zelerovým sirupom.

mrazený dezert parfait

Mrazený dezert - parfait. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Tip Medových motúzov

Parfait je dokonalá pochúťka na letné oslavy a nedeľné popoludnia.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1