fbpx
Domov Čo na obed Ako z talianskej pizzérie: Kvásková pizza s rukolou a parmezánom

Ako z talianskej pizzérie: Kvásková pizza s rukolou a parmezánom

Autorka Jana Štrbková
kvásková pizza s rukolou a parmezánom

Z kvásku sa dá doslova čarovať. Nás doma očarila táto kvásková pizza. V rodinnej rade vyhrala kvásková pizza s rukolou a parmezánom a tak sme si ju pripravili. Bola vynikajúca.

kvásková pizza s rukolou a parmezánom

Ako z talianskej pizzérie: Kvásková pizza s rukolou a parmezánom

Vytlačiť recept
Porcie: 2 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

Rozkvas: 70 g hladkej špaldovej múky, 70 g vody, 1 lyžica  špaldového kvásku
Cesto: 500 g hladkej špaldovej múky, 250 g vody, 25 ml extra panenského olivového oleja, 1 lyžička soli
Plnka: 4 lyžice paradajkkového pretlaku alebo kečupu, 2 lyžice sterilizovanej kukurice alebo hrášku, 2 plátky prošuta nakrájané na pásiky, 1 sterilizovaná čili paprička, 4 lyžice nastrúhaného parmezánu, čerstvé alebo sušené oregano
Na potretie: 2 pretlačené strúčiky cesnaku, 2 lyžice olivového oleja, soľ
Na posypanie: 2 hrste čerstvej rukoly, hoblinky parmezánu, lístky oregana

kvásková pizza rukola

Kvásková pizza s rukolou a parmezánom. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Pripravíme si rozkvas špaldovú múku preosejeme, pridáme vodu a kvások. Zmiešame a prikryjeme. Necháme  odpočívať asi 10 - 12 hodín.
  2. Pripravíme si cesto. Do rozkvasu pridáme preosiatu múku, vodu, soľ. Vymiesime vláčne cesto, ktoré sa oddeľuje od misky aj od ruky. Prikryjeme a necháme postáť pol hodinu. Potom ešte trochu premiesime. Opäť prikryjeme a necháme kvasiť asi 3,5 hodiny. Počas tohoto času cesto aspoň dvakrát preložíme.
  3. Cesto vyberieme na pmúčenú dosku a rozvaľkáme ho do tvaru veľkého kruhu, alebo dvoch menších. Okraje cesta prstami trochu zdvihneme. Na cesto natrieme pretlak alebo kečup a posypeme prísadami na plnku. Posypeme nastrúhaným parmezánom.
  4. Rúru si vyhrejeme na 250 ˚C, a pizzu v nej pečieme asi 9 minút.
  5. Ak máme dva plechy, použime teplovzdušný režim. Na teplú pizzu pridáme umytú a dobre odkvapkanú rukolu a hoblinky parmezánu.

Tip Medových motúzov

Namiesto parmezánu môžeme pri pečení použiť aj syr mozarella.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1