Z kvásku sa dá doslova čarovať. Nás doma očarila táto kvásková pizza. V rodinnej rade vyhrala kvásková pizza s rukolou a parmezánom a tak sme si ju pripravili. Bola vynikajúca.
Rozkvas: 70 g hladkej špaldovej múky, 70 g vody, 1 lyžica špaldového kvásku Namiesto parmezánu môžeme pri pečení použiť aj syr mozarella.Ako z talianskej pizzérie: Kvásková pizza s rukolou a parmezánom
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Cesto: 500 g hladkej špaldovej múky, 250 g vody, 25 ml extra panenského olivového oleja, 1 lyžička soli
Plnka: 4 lyžice paradajkkového pretlaku alebo kečupu, 2 lyžice sterilizovanej kukurice alebo hrášku, 2 plátky prošuta nakrájané na pásiky, 1 sterilizovaná čili paprička, 4 lyžice nastrúhaného parmezánu, čerstvé alebo sušené oregano
Na potretie: 2 pretlačené strúčiky cesnaku, 2 lyžice olivového oleja, soľ
Na posypanie: 2 hrste čerstvej rukoly, hoblinky parmezánu, lístky oreganaPostup
Tip Medových motúzov