Odkedy som vyskúšala tento recept, naši si ho doma často pýtajú. Sú to pražené mandle v čokoláde a v karameli. Sú perfektné. Vynikajúce na chrumkanie k telke. A môžete si ich pripraviť za pár minút vždy čerstvé. Prekrásne rozvoňajú celý byt.
200 g lúpaných mandlí, 200 g kryštálového cukru, 100 g horkej čokolády 1. Z kryštálový cukor na panvici zahrievame, kým neskaramelizuje. Ak do karameli pridáme štipku soli, vznikne nám úžasný slaný karamel.
Milujú deti aj dospeláci: Mandle v čokoláde a v karameli
Vytlačiť recept
Porcie: 6
Čas prípravy:
Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts:
200 calories
20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )
Ingrediencie
Postup
2. Necháme trochu vychladnúť a primiešame lúpané mandle.
3. Horúce mandle obalené v karameli vysypeme na papier na pečenie a necháme stuhnúť.
4. Vo vodnom kúpeli rozopíme čokoládu a namočíme do nej kúsky skaramelizovaných mandlí.
5. Položíme na mriežku, kým čokoláda nestuhne.
Tip Medových motúzov
Tvorila som tie najčítanejšie lifestylové časopisy a popritom sa venovala svojmu hobby, blogovaniu o jedle. Teraz nastal ten správny čas, aby som spojila tieto svoje vášne a vytvorila lifestylový portál Medové motúzy plný skvelých článkov a receptov.