Milovaná špargľa, prvé jahody, reďkovka a megazdravá quinoa. To je recept, ktorý vás nabije vitamínmi, minerálmi a ešte aj energiou. Vychutnajte si môj špargľový šalát s avokádom a quinoou. Je taký sýty, že vám postačí ako hlavné jedlo na obed.
100 g bielej quinoy, 250 ml vody so štipkou soli, ½ hlavičky karfiolu, 150 g sladkého hrášku (mrazeného alebo sterilizovaného), 1 zväzok špargle (čerstvej alebo sterilizovanej), 5 reďkoviek, 2 avokáda, 4 lyžice tekvicových semienok, 100 g jahôd, 100 g baby šalátu Znie to ako z rozprávky. Domovom rastlinky s krásnym menom quionoa, je jazero Titicaca patriace dvom krajinám Peru a Bolívii. Nie je to obilnina, je to príbuzná červenej repy, no pripravuje sa rovnako, ako sme u oblinín zvyknutí. Quinoa je bohatá na vitamíny a minerály a je to najmä obľúbená potravina celiatikov. neobsahuje totiž lepok. Quinoa je bojovníčka proti zápalom a obsahuje množstvo proteínov a zdravých tukov. Pripravte si ju teda so mnou v tomto luxusnom šaláte.Dokonalý zdravý obed: Špargľový šalát s avokádom a quinoou
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Bylinková zálievka: 10 stoniek petržlenovej vňate, 10 lístkov čerstvej mäty, 60 ml panenského olivového oleja, šťavu z ½ citróna, 1 lyžica octu balzamico, morská soľ, čerstvo zomleté čierne koreniePostup
Tip Medových motúzov