Ako z parížskej cukrárne chutí tento vynikajúci dezert. Je to Créme caramel a podľa nášho osvedčeného receptu si ho pripravíte jednoducho aj vy doma. A tak sa môže aj vaša terasa premeniť na šik francúzsku „pâtisserie“.
200 g kryštálového cukru na karamel, 2 lyžice kryštálového cukru do krému, 4 vajíčka, 2 žĺtky, dreň z 1 vanilkového struku, 1 lyžička vanilkového extraktu, 300 ml mlieka, 250 ml šľahačkovej smotany 3. V hrnci zohrejeme mlieko, smotanu, 2 lyžice cukru a pridáme dreň vyškrabanú z vanilkových strukov. 7. Každú misku prekryjeme kúskom alobalu, do ktorého urobíme nožom dierky. 9. A potom už stačí len prejsť po obvode upečeného krému nožom, priložiť dezertný tanierik a opatrne preklopiť. Karamel sa roztečie a do krému sa zaborí lyžička... A Honey ešte jedenkrát púšťa Suzaninu pieseň, It won´t do to dream of caramel.... Pustite si ju aj vy a vychutnajte si čaro okamihu. Najdôležitejšou súčasčou tohoto receptu je lahodný karamel. No naň môžeme do misky pridať aj lyžičku višňového džemu. Bude unikátny.Francúzsky dezert: Lahodný Créme caramel
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Postup
4. Odstavíme a necháme trochu vychladnúť.
5. Vajíčka a žĺtky spolu vymiešame metličkou na sneh aj s vanilkovým extraktom a opatrne za stáleho miešania prilejeme aj vanilkové mlieko.
6. Krém ešte precedíme cez jemné sitko, aby v ňom náhodou neostali kúsky vajíčkovej praženice (keď sa mieša teplé mlieko s vajcami, môže sa to trošku stať) a rozdelíme do jednotlivých mištičiek.
8. Poukladáme ich do pekáča. Asi do výšky dvoch tretín misiek nalejeme do pekáča horúcu vodu a takto vo vodnom kúpeli pečieme pri 160˚C asi 40 minút.
8. Po upečení vyberieme z vodného kúpeľa a keď misky dobre vychladnú, schováme ich najlepšie na celú noc do chladničky.Tip Medových motúzov