Ako z francúzskej cukrárne chutí tento vynikajúci jahodový tart s citrónovým krémom. Je taký osviežujúci a šťavnatý. Musíte ho skrátka vyskúšať. Recept je skutočne jednoduchý, tak niet čo váhať.
80 g studeného masla, 40 g práškového cukru, 140 g hladkej múky, kôra z 1 citróna, 1 žĺtok, 3 lyžice studenej 33% smotany na šľahanie Namiesto jahôd môžeme v recepte použiť aj iné bobuľové ovocie. Francúzsky dezert: Jahodový tart s citrónovým krémom
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Na plnku: 100 ml čerstvej citrónovej šťavy, 1 vajíčko, 1 žĺtok, 80 g práškového cukru, 80 ml 33% smotany na šľahanie,
Na dozdobenie: 500 g jahôd, 1 lyžica citrónovej šťavy, 30 g práškového cukruPostup
Tip Medových motúzov
2 komentáre
Dobry den, chceli sme si upiect Vas kolacik, vyzera vyborne, ale museli sme improviyovat, pretoze v ingredienciach chybaju suroviny, ktore su v postupe. Dakujeme za doplnenie , dve Zuzany 🙂
Ďakujem veľmi pekne za vašu pozornosť aj to, že pečiete podľa mojich receptov. Recept som vymýšľala z dvoch mojich receptov a upravovala a upravovala a tak to dopadlo. 🙂 Už som ingrediencie zladila s postupom. Inak namiesto smotany môžete pridať do plnky aj termizovaný tvaroh podľa chuti pokojne aj 250 g celé balenie. Ďakujem ešte raz a veľa radosti z pečenia prajem.