fbpx
Domov Dobroty pre deti Pečiem v Teleráne 8.2.24: Snehové pusinky s ľahučkou šľahačkou a jahodami

Pečiem v Teleráne 8.2.24: Snehové pusinky s ľahučkou šľahačkou a jahodami

Autorka Jana Štrbková
jahodové pusinky so šľahačkou recept

Snehové pusinky sú trendy a aj doma si upečiete tak, že budú chutiť ako v luxusnej cukrárni. Úplne neprekonateľné sú s ľahučkou šľahačkou a s jahodami. Podľa môjho receptu ich budete mať zvonka pekne chrumkavé a zvnútra hebké a mäkké.

jahodové pusinky so šľahačkou recept

Snehové pusinky s ľahučkou šľahačkou a jahodami

Vytlačiť recept
Porcie: 10 kusov Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 3 počet hlasov )

Ingrediencie

Na pusinky: 6 bielkov, 180 g krupicového cukru, 180 g preosiateho práškového cukru
Na plnku: 150 g jahôd, 400 ml aspoň 33% smotany na šľahanie, 2 PL práškového cukru, 1 PL vanilkovej pasty
Na omáčku: 250 g jahôd

snehové pusinky so šľahačkou a s jahodami recept

Príprava receptu, foodstyling a foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 100 C.
  2. Z bielkov a krupicového cukru a štipky soli vyšľaháme nie veľmi pevný sneh. Pridáme práškový cukor a šľaháme ešte asi 5 minút, kým nie je sneh pevný a lesklý.
  3. Pripravíme si plech vystlaný papierom na pečenie. Pomocou dvoch polievkových lyžíc tvarujeme na papier pusinky, množstvo vystačí asi n 10 kusov. Každá pusinka musí mať okolo seba dostatok priestoru.
  4. Plech vložíme do rúry a pusinky sušíme 2 hodiny. Plochým nožom ich uvoľníme ešte teplé z papiera na pečenie a prenesieme na mriežku, necháme úplne vychladnúť.
  5. 250 g jahôd rozmixujeme na pyré. 150 g jahôd nakrájame na plátky.
  6. Studenú smotanu z chladničky vyšľaháme s práškovým cukrom a vanilkovou pastou na nie veľmi tuhý krém.
  7. Na plochú stranu pusiniek nanesieme krém, na ktorý poukladáme jahody a pusinky spojíme.
  8. Ihneď vychutnávame, už o chvíľu určite nezostane ani jedna. U nás doma sa po nich vždy poriadne zapráši.

snehové pusinky so šľahačkou a s jahodami

Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Tip Medových motúzov

Pusinky plníme vždy pred podávaním. V uzatvorenej nádobe vydržia aj niekoľko dní.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1