fbpx
Domov Koláče a zákusky Rozplýva sa na jazyku: Čučoriedková torta s tvarohom

Rozplýva sa na jazyku: Čučoriedková torta s tvarohom

Autorka Jana Štrbková
čučoriedková torta s tvarohom a želatínou

Čučoriedky sú životabudič, preto som ich do tejto torty nasypala kopec. Sú v tvarohovom kréme aj ako šťavnatá ozdoba. Táto čučoriedková torta s tvarohom je hotová šup-šup a navyše aj veľmi jednoduchá. Korups je z piškótového cesta, ktoré volám hop do misky. No a na jazyku sa rozplýva aj preto, že do nej pridávam obľúbenú želatínu.

čučoriedková torta s tvarohom a želatínou

Rozplýva sa na jazyku: Čučoriedková torta s tvarohom

Vytlačiť recept
Porcie: 1 torta priemer 20 - 22 cm Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

Na korpus: 4 vajíčka, 4 lyžice práškového cukru, 50 g roztopeného masla, 4 lyžice polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva
Na plnku: 500 g hladkého tvarohu, 200 g čerstvých čučoriedok, 2 lyžice práškového cukru, 1 balíček želatínového stužovača za studena
Na dozdobenie: 1 želatína v prášku, 100 g čerstvých čučoriedok

Postup

  1. Pripravíme si korpus. Vajíčka šľaháme s práškovým cukrom do hustej, nadýchanej peny asi 5 minút. Maslo rozpustíme a necháme trochu vychladnúť.
  2. Na nižších otáčkach primiešavame maslo.
  3. Dôkladne premiešame múku s práškom do pečiva a po lyžiciach na nízkych otáčkach primiešavame k vajíčkovej hmote. Tortovú formu s priemerom 20 - 22 cm vystelieme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom. Piškótové cesto vylejeme do formy.
  4. Pečieme asi 20 minút v rúre vyhriatej na 180 ˚C.
  5. Horúci korpus prevrátime hore dnom a necháme vychladnúť na mriežke.
  6. Pripravíme si plnku. Do misky vložíme hladké tvarohy a zľahka ich vymiešame s práškovým cukrom. Čučoriedky umyjeme, necháme odkvapkať a dohladka rozmixujeme.
  7. Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu na obale a po troche doňho pridávame rozmiešaný tvaroh. Nakoniec primiešame rozmixované čučoriedky. Necháme chvíľu tuhnúť.
  8. Vychladnutý korpus vrátime do tortovej formy a uzatvoríme ju. Na korpus nalejeme plnku, fromu prikryjeme potravinovou fóliou a necháme asi hodinu tuhnúť v chladničke. Na stuhnutý krém naaranžujeme čučoriedky. Želatínu v prášku pripravíme podľa návodu na obale, ak sa varí, necháme ju vychladnúť a nalejeme na čučoriedky. Opäť prekryjeme potravinovou fóliou a odložíme do chladničky, ideálne cez noc. Korpus tak bude veľmi šťavnatý.

Tip Medových motúzov

Namiesto čučoriedok môžeme použiť aj maliny.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1