Vláčna, šťavnatá, voňavá, skrátka neodolateľná. To je moja levanduľová bábovka s tvarohom. Najlepšie chutí z čerstvých levanduľových kvetov, tak ju určite hneď vyskúšajte.
200 g masla izbovej teploty + maslo na vymastenie formy, 3 lyžice najemno zomletých orechov, 4 vajíčka, 170 g trstinového cukru, 250 g hladkého tvarohu, 300 g polohrubej múky, 1 vanilkový cukor, 4 lyžičky prášku do pečiva, 1 lyžička citrónovej šťavy, 1 lyžička čerstvo nastrúhanej citrónovej kôry, asi 10 levanduľových kvetov, práškový cukor na posypanie. Namiesto práškového cukru, môžeme na posypanie bábovky použiť najemno zomleté mandle.Ingrediencie
Postup
Tip Medových motúzov