Ríbezle sú plné vitamínov a skvelo sa hodia do koláčov. Ich kyslastá chuť sa vyníma aj na mojej výbornej sladkosti. Je to ríbezľový koláč s posýpkou. Nie je to však kysnutá klasika, ale moja vylepšená verzia so šľahačkou, troškou rumu a marcipánu. Mňam.
Na 1 okrúhlu formu s priemerom 20 - 24 cm: Všetky odrody ríbezlí sa pýšia vitamínmi skupiny B, flavónmi, draslíkom, horčíkom a železom. Práve vďaka nemu podporujú tvorbu krviniek a už naši predkovia ich užívali proti anémii aj na zlepšenie činnosti srdca a ciev. Sú unikátni bojovníci s obličkovými kameňmi a ochoreniami močových ciest.ríbezľový koláč s posýpkou
Vytlačiť recept
Ingrediencie
200 g masla, 150 g kryštálového cukru, 6 vajec, štipku soli, 300 g polohrubej múky, 1 lyžicu zemiakového škrobu, pol lyžičky sódy bikarbóny, 200 ml šľahačky, 30 ml rumu, 50g bielej čokolády
250 g čerstvých ríbezlí, maslo a strúhanku na vymastenie a vysypanie formy
Na posýpku: 40 g marcipánu, 30 g masla, 80 g hrubej múky, 1 lyžicu kryštálového cukru, 1 lyžicu citrónovej šťavy, pol lyžičky mletého kardamónuPostup
Tip Medových motúzov