fbpx
Domov Koláče a zákusky Čokoládové narodeniny: Brownies torta s malinovým krémom

Čokoládové narodeniny: Brownies torta s malinovým krémom

Autorka Jana Štrbková
brownies torta s malinovým krémom

Horká aj biela čokoláda, mascarpone a malinové pyré. To sú základné ingrediencie mojej narodeninovej krásavice. Je to brownies torta s malinovým krémom. Zlupli sme za deň všetky jej poschodia.

brownies torta s malinovým krémom

Čokoládové narodeniny: Brownies torta s malinovým krémom

Vytlačiť recept
Porcie: 26 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 2 počet hlasov )

Ingrediencie

Poschodová torta: 2 formy s priemerom 24 cm, 2 formy s priemerom 18 cm

Na korpusy: 600 g 70% čokolády, 750 g masla, 400 g práškového cukru, 16 vajíčok, 220 g polohrubej múky, 1 vanilkový struk (alebo 1/2 lyžičky vanilkovej arómy) 

Na malinový krém: 5 vaječných bielkov, 240 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 350 g masla štipka soli, 200 g čerstvých malín

Na krém z bielej čokolády: 250 g tvarohu, 250 g mascarpone, 100 g bielej čokolády

Postup

  1. Korpusy upečieme deň vopred. Asi hodinu pred prípravou si všetky suroviny vyberieme z chladničky, majú mať rovnakú, izbovú teplotu. Všetky 4 formy vymažeme maslom, spodok foriem vystelieme papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 160 ˚C.
  2. Čokoládu nalámeme na malé kúsky a roztopíme ju vo vodnom kúpeli, necháme vychladnúť.
  3. Maslo s cukrom vymiešame do bielej, nadýchanej peny, trvá to asi 10 minút. Do jednej misky rozbijeme všetky vajíčka a jemne ich prešľaháme vidličkou. Po lyžiciach, postupne zapracúvame vajíčka do maslovej hmoty, vždy poriadne prešľaháme. Zmes prelejeme do veľkej misy a prilejeme letnú čokoládu. Veľkou metličkou poriadne premiešame, aby sa ingrediencie dokonale spojili. Zľahka primiešame múku a vymiešame hladké cesto.
  4. Cesto rovnomerne vylejeme do 4 foriem. Vyhriatu rúru nastavíme na teplovzdušný režim a vložíme všetky 4 formy naraz. Pečieme vo vyhriatej teplovzdušnej rúre asi 55 minút. Povrch korpusov má byť pokrytý tenkou, lámavou kôrkou, presne tak, ako keď robíme klasické brownies.
  5. Korpusy necháme úplne vychladnúť a zabalíme ich do potravinovej fólie, uložíme na noc do chladničky. Na druhý deň si pripravíme krémy.
  6. Pripravíme si krém z bielej čokolády. Bielu čokoládu jemne nahrejeme vo vodnom kúpeli, aby sa nezrazila a pomaly ju roztopíme. Mascarpone dôkladne zmiešame s vychladnutou čokoládou, nakoniec jemne zapracujeme tvaroh. Plnku preložíme do zdobiaceho vrecka s ozdobnou špičkou a uložíme do chladničky.
  7. Pripravíme si malinový krém. Všetky suroviny majú mať opäť izbovú teplotu. Bielky s obomi cukrami miešame vo vodnom kúpeli a pomaly zahrievame až na 72 ˚C. Ak nemáme teplomer, po asi 7 minútach zahrievania, skontrolujeme medzi dvomi prstami, či necítime cukor, ak nie máme hotovo. Zmes prelejeme do mixéra a šaháme asi 15 minút do lesklej peny. Znížime obrátky a postupne pridávame na kúsky nakrájané zmäknuté maslo, vznikne hladký krém. Vanilkový struk rozrežeme, dreň vyškrabeme a dôkladne primiešame do krému. Po dôkladnom šľahaní má krém krásnu, hladkú konzistenciu.
  8. Maliny umyjeme, dôkladne rozmixujeme a prepasírujeme cez husté sitko. Asi 80 ml malinového pyré dôkladne zašľaháme do krému.
  9. Hotový krém prenesieme do zdobiaceho vrecka s ozdobnou špičkou.
  10. A ideme skladať tortu. Korpusy vyberieme z chladničky z foriem. Prvý, väčší korpus položíme na tortový podnos. Pomocou ozdobného vrecka nanášame plnku tak, že tvoríme tesne vedľa seba ozdobné hviezdičky. Začíname vonkajším okruhom a postupujeme smerom dovnútra. Na naplnený plát jemne položíme druhý, rovnako veľký korpus. Prekryjeme potravinovou fóliou a odložíme do chladničky. Na podložku položíme menší korpus a rovnako postupujeme aj pri nanášaní malinového krému. Na na plnenený plát položíme rovnako veľký korpus. Na vrchný korpus ešte nanesieme rovnakým spôsobom malinový krém. Veľké naplnené korpusy vyberieme z chladničky a zložíme tortu. Po obvodoch korpusov ju ešte rovnako nazdobíme malinovým krémom.
  11. Tortu dozdobíme levanduľovými kvetmi. 

Tip Medových motúzov

Namiesto malinového pyré môžeme použiť aj mangové či marakujové, obe chutia s čokoládovými korpusmi božsky.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1