fbpx
Domov Koláče a zákusky Také osviežujúce: Šarlota s jogurtom a čerešňami

Také osviežujúce: Šarlota s jogurtom a čerešňami

Autorka Jana Štrbková
šarlota s jogurtom a čerešňami

Horúce víkendy, kedy sa lístok na strome ani nepohne, my sedíme na terase a rozmýšľame nad dokonalým osviežením. Jedno pre vás mám. Je to Šarlota s jogurtom a čerešňami. Vynikajúca, ľahučká, chladivá a lepšia ako zmrzlina.

šarlota s jogurtom a čerešňami

Také osviežujúce: Šarlota s jogurtom a čerešňami

Vytlačiť recept
Porcie: 1 forma s priemerom 20 - 24 cm Čas prípravy:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

400 g cukrárskych piškót, 150 ml domáceho bazového sirupu, 8 plátkov želatíny, 500 g aspoň 33 % smotany na šľahanie,  1 000 g bieleho jogurtu gréckeho typu, 2 balenia vanilkového cukru, 5 lyžíc preosiateho práškového cukru, 500 g čerešní alebo bobuľového ovocia

Postup

  1. Pripravíme si roztvárateľnú formu s priemerom 24 cm.
  2. Boky aj dno vyložíme dlhými cukrárskymi piškótami. Po bokoch cukrovou stranou smerom von a na dne cukrovou stanou smerom dovnútra.
  3. Dno pokvapkáme sirupom.
  4. Plátky želatíny namočíme do studenej vody asi na 10 minút podľa návodu na obale. Pomaly zahrievame, kým sa nerozpustí, nesmie sa variť.
  5. Studenú šľahačku priamo z chladničky dotuha vyšľaháme spolu s vanilkovým cukrom. Preosiaty práškový cukor zmiešame s jogurtom.
  6. Jogurt jemne zmiešame so šľahačkou. Mierne vychladnutú, rozpustenú želatínu premiešame, aby bola úplne hladká a pridáme k nej dve lyžice jogurtovej zmesi.
  7. Premiešame, pridáme ešte pár lyžíc, aby sa hmoty dôkladne spojili a boli rovnakej teploty. Nakoniec zmes so želatínou dôkladne zmiešame s jogurtovou zmesou.
  8. Do formy na pečenie na striedačku vrstvíme jogurtovú zmes a odkôstkované čerešne.
  9. Prikryjeme potravinouvou fóliou a necháme chladiť asi 5 hodín v chladničke. Šarlotu vyberieme z chladničky, odopneme obruč, dozdobíme čerešňami a veľkouo mašľou. Uhneď podávame.
  10. Skladujeme v chladničke prekryté potravinovou fóliou. 

Ešte si prečítajte

2 komentáre

Eva Pomšárová 21. júna 2021 - 15:45

Dobry den, ohromil ma siroky rozsah tem a receptov, ktore su nie len zrozumitelne vysvetlene, ale aj mimoriadne chutne. Tesim sa na vsetky recepty od vas. Myslim, ze ich budem robit velmi casto. Dakujem, Eva

Odpoveď
Jana Štrbková 21. júna 2021 - 16:09

Ďakujem veľmi pekne za pochvalu, verím, že si na mojom portáli nájdete kopec receptov, ktoré sa stanú vašimi obľúbenými. Krásny deň.

Odpoveď

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1