Grilovacia sezóna je v plnom prúde. Vyskúšala som na grile mango zo slovenského supermarketu. Ugrilovala ho spolu s čerstvými marhuľami a broskyňami z našej záhrady. Marhuľovo-mangové špízy som poliala exotickým kardamónovým dipom, vdychujúc nádhernú vôňu rozmarínu. A bola to lahôdka!
Keď sa povie mango, spomeniem si na horúci Egypt a fresh mango šťavu, ktorú sme s Martinom popíjali medzi štamgastami v miestnom podniku v Hurghade. Napätá situácia v krajine už veľmi podobnému cestovaniu nepraje, ale ani toto leto som si mango nevedela odoprieť. Žiaľ, v našich slovenských podmienkach zďaleka nemá toto azda najlahodnejšie ovocie takú vynikajúcu chuť, ako v exotike pár hodín po odtrhnutí… ALE, našťastie vždy sa viem vynájsť :-). A tu je môj skvelý recept.