K letu patria ľahké, lahodné šaláty, ktoré dokonale zasýtia. Milujem orieškovú a tak trochu štipľavú chuť rukoly, preto ju mám na tanieri často. No a tento rukolový šalát s morčacími prsiami pripravím vždy bleskovo. A tá horčicová zálievka k tomu! Vynikajúce.
800 g rukoly, 1 červená cibuľa, 6 červených reďkoviek, 600 g morčacích pŕs, 2 vetvičky čerstvého rozmarínu, 2 lyžice oleja, soľ, mleté čierne korenie Ak máme radi pikantné, môžeme pridať aj čili papričku.Ľahký letný obed: Rukolový šalát s morčacími prsiami
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Na cesnakovú zálievku: 4 lyžice extra panenského olivového oleja, 1 lyžička dijonskej horčice, 1 lyžička vínneho octu balsamico, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice nastrúhaného parmezánu, čerstvo nastrúhaná citrónová kôra z 1/2 biocitróna, čerstvo vytlačená šťava z 1/2 biocitróna, soľ, čierne korenie podľa chuti. vetvička čerstvej petržlenovej vňate
Na posypanie: 200 g syra eidamPostup
Tip Medových motúzov