Vynikajúci recept budapeštianskych cukrární, to sú šomló halušky. Mäkučké piškótové cesto, chuť pravej vanilky, ešte k tomu decentná aróma rumu zmiešaná s čokoládou a šľahačkou. Pripravte si ho spolu so mnou doma a máte ďalší obľúbený víkendový dezert.
Klasický, veľký plech na pečenie Vynikajúco chutí aj s kopčekom vanilkovej zmrzilny.Pravé a ešte chutnejšie: Šomló halušky
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Na cesto: 6 vajíčok, 120 g kryštálového cukru, 120 g polohrubej múky, 1 lyžičku citrónovej kôry
Na vanilkový krém: 2 vajíčka, 30 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, ½ l mlieka, 1 – 2 lyžice polohrubej múky, 10 g masla
Na čokoládovú polevu: 100 g kryštálového cukru, 2 lyžice kakaa, 5 lyžíc vody, 20 g masla
Ešte potrebujeme: 1 dl rumu, 100 g mletých vlašských orechov, 100 g hrozienok, 200 ml broskyňového džemu, 250 ml smotany na šľahaniePostup
Tip Medových motúzov