fbpx
Domov Pečivo VIDEORECEPT: Írsky chlieb bez kysnutia

VIDEORECEPT: Írsky chlieb bez kysnutia

Autorka Jana Štrbková
írsky chlieb bez kysnutia videorecept

Moje minútové recepty sú  jednoduché, rýchle a vždy sa podria. Dnes si spolu pripravíme tento úžasný domáci chrumkavý chlebík bez kysnutia. Je chrumkavý, hebučky a úplne sa rozplýva na jazyku.

írsky chlieb bez kysnutia videorecept

VIDEORECEPT: Írsky chlieb bez kysnutia

Vytlačiť recept
Porcie: 1 bochník Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

480 g hladkej múky, 1 lyžička soli, 1 lyžička kryštálového cukru,  1 lyžička sódy bikarbony,  1 lyžica rasce,  500 ml jogurtu gréckeho typu

Postup

  1. Múku preosejeme spolu so sódou bikrabónou. Pridáme kryštálový cukor, rascu, soľ a dôkladne premiešame. Primiešame jogurt, miešame, kým sa ingrediencie nespoja.
  2. Bochník vytvraujeme rukami. Nemiesime.
  3. Bochník preložíme do pekáča vystlaného papierom na pečenie, posypeme hladkou múkou.
  4. Pečieme v rúre vyhriatej na 190 ˚C asi 50 minút.

Tip Medových motúzov

Najlepšie chutí s domácim višňovým, jahodovým, či marhuľovým džemom.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1