fbpx
Domov Chutné polievky Rýchly obed: Talianska krémová cuketová polievka

Rýchly obed: Talianska krémová cuketová polievka

Autorka Jana Štrbková
cuketová krémová polievka

Cuketa je veľmi vďačná zelenina, ktorú zvyčajne premieňam na niekoľko megachutných obedov. Lahodná je táto talianska krémová polievka,ktorú dopĺňam čerstvo vytlačeným citrónom a opečenou slaninkou.

cuketová krémová polievka

Rýchly obed: Talianska krémová cuketová polievka

Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 3.5/5
( 2 počet hlasov )

Ingrediencie

50 ml extra panenského olivového oleja, 1 menšia cibuľka, 3 strúčiky cesnaku, hrsť čerstvej bazalky, soľ, čerstvo zomleté čierne a biele korenie, 1 kg ošúpanej a vyčistenej cukety, 750 ml zeleninového vývaru, zväzok čerstvej petržlenovej vňate, 4 lyžice na pásiky nakrájanej slaniny, 50 g parmezánu, 1 citrón

Postup

  1. Na olivovovom oleji dosklovita opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme na kocky nakrájanú očistenú cuketu a nadrobno nakrájanú bazalku, osolíme. Na miernom ohni dusíme asi 10 minút. Okoreníme bielym aj čiernym korením, zalejeme vývarom a varíme asi 8 minút.
  2. Slaninku dozlatista opražíme na panvici.
  3. Uvarenú polievku dohladka rozmixujeme. Vrátime do hrnca, pridáme smotanu a necháme prejsť varom. Nakoniec pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať.
  4. Polievku nalejeme do tanierov, pokvapkáme citrónovou šťavou, dozdobíme bazalkou, slaninkou a parmezánom. 

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1