fbpx
Domov Jednoduché Úžasná chuť aj vôňa: Domáce maslové pletenky

Úžasná chuť aj vôňa: Domáce maslové pletenky

Autorka Jana Štrbková
domáce maslové pletenky

Vo vnútri sú hebučké a na vrchu chrumkavé. Podmania si vás úžasnou chuťou a vôňou. Sú to domáce maslové pletenky z klasického kysnutého cesta. Roky ich pečiem úplne rovnako ale mám pocit, že mi chutia stále viac a viac. Vyskúšajte.

domáce maslové pletenky

Úžasná chuť aj vôňa: Domáce maslové pletenky

Vytlačiť recept
Porcie: 8 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 3.6/5
( 12 počet hlasov )

Ingrediencie

250 ml mlieka, 1 lyžička kryštálového cukru, 1 kocka čerstvého droždia 25 g, 500 g hladkej múky, 1 lyžička soli, 90 g masla, 2 vajíčka, 100 g sezamových semienok

Postup

Do vlažného mlieka pridáme rozdrobené droždie, kryštálový cukor, prikryjeme utierkou a necháme vzísť kvások, trvá to asi 10 minút.
Medzitým si rozpustíme maslo a zložíme ho z ohňa. Do veľkej misy preosejeme múku, pridáme soľ, 1 vajíčko, maslo a kvások. Vymiesime vláčne cesto, ktoré sa oddeľuje od misky aj od ruky. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť asi hodinu.
Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozdelíme na 8 rovnakých bochníkov. Každý bochník rozdelíme na 3 rovnaké časti, z ktorých vyvaľkáme šúľky dlhé asi 12 - 15 cm a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme podkysnúť asi 30 minút. 
Rúru vyhrejeme na 200 °C. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 15 minút.

Tip Medových motúzov

Domáce maslové pletenky najlepšie chutia s maslom, domácim džemom alebo medom.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1