Rozkošné koláčiky mini pavlovky sú zmenšenou verziou klasickej torty. Sú výborné, zvonka chrumkavé, zvnútra lahodné ako penové cukríky. Plním ich lahodnou vanilkovou šľahačkou, dozdobujem bobuľovým ovocím a nadrobno nasekanou čokoládou.
4 bielky, 220 g krupicového cukru, 1/2 lyžice čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy, 500 ml šľahačkovej smotany 40%, 1 vanilkový cukor, 250 g čučoriedok, 50 g horkej čokolády 70 % Rúru vyhrejeme na 150 ˚C. Bielky šľaháme do jemnej peny, pridáme citrónovú šťavu. Zvýšime obrátky šľahača a po lyžiciach pridávame krupicový cukor. Každú lyžicu je potrebné dôkladne zapracovať. Šľaháme dotuha, kým sa cukor v snehu úplne nerozpustí, trvá to aj 15 - 20 minút. Hotový sneh je tuhý a lesklý. Na dva plechy na pečenie si pomocou trochy snehu pripevníme papier na pečenie. Bielkovou hmotou naplníme cukrárske vrecko s hladkou špičkou. Na plechy na pečenie tvarujeme minipavlovky s priemerom asi 5 cm a výškou asi 2 cm. Pomocou lyžičky vytvoríme v strede priehlbinku. Plechy vložíme do rúry, teplotu stiahneme na 120 ˚C, nastavíme si teplovzdušný režim a mini pavlovky pečieme asi 45 minút. Potom rúru vypneme, pootvoríme, zafixujeme vareškou a necháme v rúre úplne vychladnúť. Hotové mini pavlovky sa z papiera ľahko odliepajú. Čučoriedky dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou a necháme v sitku dôkladne odkvapkať. Smotanu s vanilkovým cukrom vyšľaháme dotuha. Šľahačkou naplníme zdobiace vrecko s hladkou špičkou a nastriekame na každú minipavlovku. Dozdobíme ovocím a nadrobno nakrájanou čokoládou. Ihneď podávame. Na dozdobenie môžeme použiť akékoľvek bobuľové ovocie, nasekanú medovku či mätu aj bielu čokoládu.Mini pavlovky a vanilkovou šľahačkou
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Postup
Tip Medových motúzov