fbpx
Domov Čo na obed VIDEORECEPT: Černohorský rezeň

VIDEORECEPT: Černohorský rezeň

Autorka Jana Štrbková
černohorský rezeň najlepší recept

Černohorský rezeň milujeme a veľmi radi si ho objednávame v reštauráciách. Keď si spolu so mnou tento skvelý recept slovenského šéfkuchára Ondreja Antovského však pripravíte doma, budete určite spokojní ako v prvotriednej reštaurácii.

černohorský rezeň najlepší recept

Černohorský rezeň

Vytlačiť recept
Porcie: 8 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

1 kg bravčového stehna alebo karé,  2 väčšie zemiaky, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 vajíčka, 3 lyžice + 5 lyžíc hladkej múky, 2 lyžičky majoránu, soľ a mleté čierne korenie, olej alebo bravčová masť na vyprážanie, 100 g tvrdého syra na posypanie
Na šalát z mladého špenátu: 200 g lístkov mladého špenátu, 1 lyžica horčice, 1 citrón, 2 lyžice citrónovej šťavy, 3 lyžice olivového oleja, 4  lyžice vody, soľ

Postup

Mäso nakrájame na tenšie plátky, naklepeme cez potravinovú fóliu, z každej strany osolíme, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením. 

Na panvicu s hrubým dnom dáme zohrievať masť, mala by tvoriť asi 3-centimetrovú vrstvu v panvici. Pripravíme si obal. Na najmenších očkách nastrúhame zemiaky, cibuľu, cesnak. Pridáme vajíčka, 3 lyžice múky, majoránku a zamiešame. Vytvoríme vláčne, hladké cesto. Obal na rezne dochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením. Do tanierika vysypeme hladkú múku a obaľujeme v nej plátky mäsa. Potom mäso obalíme v zemiakovom obale, musí to byť len tenká vrstva.

Do rozpálenej masti dáme rezne, z každej strany vyprážame asi 3 minúty a počas vyprážania ho aj niekoľkokrát pootáčame. Rezne vytiahneme z masti, necháme odkvapkať na kuchynskej utierke.

Pripravíme si šalát. Lístky špenátu umyjeme, necháme odkvapkať. Na zálievku vymiešame olej, citrónovú šťavu, horčicu, soľ, vodu, premiešame s lístakmi špenátu.

Tesne pred servírovaním rezne dozdobíme nastrúhaným tvrdým syrom a plátkami citróna.

Tip Medových motúzov

Cieľom vyprážania je uzavrieť šťavu vo vnútri obalu, akokeby sa mäso uvarilo v obale. Potom je mäso vo vnútri šťavnaté a na povrchu je obal chrumkavý.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1