fbpx
Domov Čo na obed VIDEORECEPT: Najlepšie langoše

VIDEORECEPT: Najlepšie langoše

Autorka Jana Štrbková
langoše

Milujem langoše, v lete na kúpalisku to bolo moje najobľúbenejšie jedlo. Dokonca to bol prvý obed, ktorý som, ešte ako školáčka, úplne sama pripravila počas letných prázdnin. Odvtedy som ich vyprážala už nespočetnekrát a tak vám predstavujem svoj výborný recept.

langoše

VIDEORECEPT: Najlepšie langoše

Vytlačiť recept
Porcie: 8 kusov Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 2.7/5
( 3 počet hlasov )

Ingrediencie

500 g hladkej múky,  200 - 250 ml mlieka, 1 vajíčko, 1 lyžička soli, 2 lyžičky cukru, 1 kocka čerstvého droždia, 1 lyžička mletej rasce, 6 lyžíc masti
Na potretie: 2 - 3 strúčiky cesnaku, 50 ml oleja, štipka soli, zväzok petržlenovej vňate

Postup

Pripravíme si kvások. Do vlažného mlieka rozdrobíme čerstvé droždie, pridáme cukor a posypeme múkou. Prikryjeme a necháme na teplom mieste 10 minút vykysnúť. Do misky nasypeme hladkú múku, soľ, rascu, pridáme vajíčko a vykysnutý kvások. Vypracujeme hladké cesto. 

Vymiesené cesto zakryjeme utierkou a necháme 45 minút kysnúť. Cesto musí zdvojnásobiť objem. Vykysnuté cesto si na pomúčenej pracovnej doske rozdelíme na 8 častí.

Rozpálime si masť alebo olej. Naolejujeme si ruky a v rukách roztiahneme langoše. Okraje by mali byť hrubšie a stred tenší. Položíme do rozpáleného oleja. Aby nám cesto narástlo aj z druhej strany, polejeme ho rozpáleným olejom. Langoš otočíme, hotový vyložíme na kuchynskú utierku, aby odsala prebytočný tuk.

Hotové langoše dochutíme zmesou olivového oleja, pretlačeného cesnaku, nasekanej petržlenovej vňate a soli.

Tip Medových motúzov

Cesto si môžeme pripraviť aj deň vopred a nechať ho vykysnúť v chladničke.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1