Milujem klasické zákusky, sú nielen plné skvelých chutí, ale aj príjemných spomienok. Milovaná a hebučká je klasická zamatová roláda, som si istá, že vás chytí za srdce aj dnes. Podľa môjho tipu si navyše môžete pripraviť aj bezlepkovú verziu.
5 vajíčok, 150 g kryštálového cukru, 50 g kakaa, 1/2 lyžičky sódy bikarbóny, štipka soli Na plnku: 200 ml mlieka, 1 žĺtok, 3 lyžice polohrubej múky, 250 g zmäknutého masla, 30 g kakaa, 40 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor Na polevu: 100 g horkej čokolády, 130 ml smotany na šľahanie 33 % Na dozdobenie: čokoládové listy 2. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 ˚C asi 18 minút. Ešte horúcu roládu preklopíme na vlhkú utierku a spolu s utierkou zrolujeme. Necháme vychladnúť. 3. Na plnku spolu za stáleho miešania varíme na hustý krém mlieko, žĺtok, múku, polovicu práškového cukru a vanilkový cukor. Prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme s druhou polovicou práškového cukru do nadýchanej peny. Po lyžiciach pridávame vychladnutý krém a vymiešame dohladka. Plnku rozdelíme na polovice a do druhej primiešame preosiate kakao. 4. Na vychladnutú roládu rovnomerne rozotrieme biely krém a naň kakaový krém. Opatrne zrolujeme a dáme do chladničky stuhnúť. 5. Na polevu necháme zohriať do bodu varu smotanu a zalejeme ňou nalámanú čokoládu, dohladka rozmiešame a keď dosiahne teplotu tela. polejeme ňou vychladenú roládu, čokoládu rovnomerne rozotrieme špachtľou. Ak chcete, aby bola roláda bezlepková, použite namiesto múky 30 g kukuričného škrobového prášku. A pripravte ho spolu s mliekom a cukrom tak, ako keď varíte puding.Ingrediencie
Postup
Tip Medových motúzov