fbpx
Domov Čo na obed Bravčová panenka s paštrnákovými hranolčekmi

Bravčová panenka s paštrnákovými hranolčekmi

Autorka Jana Štrbková
bravčová panenka s paštrnákovými hranolčekmi recept

Príprava rýchlych obedov u mňa počas týždňa vyhráva, preto bravčová panenka s paštrnákovými hranolčekmi u mňa často víťazí. Po mäso utekám k vyhlásenému trnavskému mäsiarovi a pečem ju tak, aby zostala vo vnútri krásne šťavnatá. Ako prílohu sú veľkou pochúťkou paštrnákové hranolčeky. Vyskúšajte.

bravčová panenka s paštrnákovými hranolčekmi recept

Bravčová panenka s paštrnákovými hranolčekmi

Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

600 g bravčovej panenky, 2 Pl olivového oleja, 2 strúčiky cesnaku, 2 čl citrónovej šťavy, 1/4 čl drveného čili, čerstvo zomleté čierne korenie

Paštrnákové hranolčeky: 3 veľké paštrnáky, 1 čl sladkej papriky, 2 PL olivového oleja, 2 PL citrónovej šťavy

Postup

  1. Panenku potrieme olejom rozmiešaným s pretlačenými strúčikmi cesnaku, citrónovou šťavou, čili, čerstvo zomletým čiernym korením a soľou. necháme odpočívať.
  2. Na hranolčeky ošúpeme paštrnák a nakrájame ho do tvaru tenších hranolčekov. V mise ich zmiešame s paprikou, soľou a olejom. Rozprestrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 ˚C a  pečieme asi 15 - 20 minút, kým nebudú mäkké.
  3. Grilovaciu panvicu zahrejeme. Položíme na ňu pripravenú panenku a opekáme na väčšom ohni zo všetkých strán, celkom asi 10 - 12 minút. Panvicu zložíme z ohňa, mäso prikryjeme alobalom a necháme 5 minút odpočinúť.

Tip Medových motúzov

Grilovanú bravčovú panenku podávame s paštrnákovými hranolčekmi. No hranolčeky môžeme pripraviť aj zinej zeleniny, vynikajúce sú z mrkvy, zeleru, či batátov.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1