fbpx
Domov Koláče a zákusky VIDEORECEPT Taký šťavnatý: Včelí koláč s tvarohom a broskyňami

VIDEORECEPT Taký šťavnatý: Včelí koláč s tvarohom a broskyňami

Autorka Jana Štrbková
včelí koláč s tvarohom recept

Včelí koláč je plný tvarohu a šťavnatosť mu dodávajú aj zavárané broskyne. Krásne vyzdobený sa hodí aj na detskú oslavu. Ja som ho piekla v televízii Markíza v priamom prenose v Teleráne na Deň včiel 20. mája 2024. Chutil výborne.

včelí koláč s tvarohom recept

VIDEORECEPT Taký šťavnatý: Včelí koláč s tvarohom a broskyňami

Vytlačiť recept
Porcie: 20 kusov Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 4 počet hlasov )

Ingrediencie

Korpus: 200 g masla, 200 g práškového cukru, 3 vajíčka, 400 g hladkej múky, 1 bal. prášku do pečiva
Plnka: 500 g hladkého tvarohu, 500 g mascarpone, 2 lyžice medu, 1 broskyňový kompót

Zdobenie: 50 g horkej čokolády, za hrsť mandľových lupienkov

Postup

  1. Na kocky nakrájané zmäknuté maslo vložíme do misky šľahača a vyšľaháme do bielej peny. Po jednom zašľahávame vajíčka.
  2. Múku zmiešame s práškom do pečiva a primiešame k maslovej pene.
  3. Na plech vystlaný papierom na pečenie rovnomerne cesto rozotrieme. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 ˚C asi 30 minút.
  4. Upečený koláč vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
  5. Na plnku jemne vymiešame tvaroh s medom a s mascarpone.
  6. 200 g broskýň rozmixujeme dohladka.
  7. Na korpus natrieme tvarohovú plnku, natrieme broskyňové pyré a dohladka rozotrieme.
  8. Na vrch naukladáme zvyšné broskyne.
  9. V horúcom vodnom kúpeli roztopíme nalámanú čokoládu spolu s kokosovým tukom a preložíme do cukrárskeho vrecka. Na vrch broskýň nakreslíme včelie prúžky, hlavičky a očká. Nožíkom vytvoríme zárezy a vložíme do nich mandľové lupienky.
  10. Koláč necháme vychladnúť a podávame.

Tip Medových motúzov

Namiesto broskýň môžeme použiť aj zavárané marhule.


VIDEORECEPT: Včelí koláč s tvarohom

Chcete vidieť ako vo svojej kuchyni pripravujem tento skvelý recept na včelí koláč s tvarohom a broskyňami, ktorý som piekla aj Teleráne na Markíze? Pozrite si môj videorecept z youtube kanála Medové motúzy.


Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1