fbpx
Domov Recepty Pečiem v Teleráne 22.7.24: VIDEORECEPT Chrumkavé figové crumble s medom

Pečiem v Teleráne 22.7.24: VIDEORECEPT Chrumkavé figové crumble s medom

Autorka Jana Štrbková
Figový crumble videorecept

Chrumkavé figové crumble s medom, to je perfektný tip na zdravé raňajky. V záhrade máme veľkú figu, ktorú počas sezóny oberáme každý deň a tak máme túto zdravú sladkosť doma veľmi často.

Figový crumble videorecept

Pečiem v Teleráne 22.7.24: VIDEORECEPT Chrumkavé figové crumble s medom

Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 2 počet hlasov )

Ingrediencie

500 g čerstvých fíg, 2 lyžice medu, šťava a kôra z 1/2 citróna, šťava a kôra z 1/2 pomaranča, maslo na vymastenie formy Na posýpku: 150 g masla, 120 g ovsených vločiek alebo nasekaných orechov, 100 g celozrnnej hladkej pšeničnej múky, 50 g hnedého cukru, 1/2 lyžičky mletej škorice, 1/2 lyžičky mletej vanilky, štipka soli

Postup

  1. Figy umyjeme, odstopkujeme, nakrájame na štvrtinky a poukladáme do zapekacej formy, polejeme medom, citrónovou aj pomarančovou šťavou a posypeme čerstvo nastrúhanou citrónovou a pomarančovou kôrou, posypeme škoricou aj vanilkou.
  2. Na posýpku zmiešame zmäknuté maslo, najemno nasekané oriešky alebo ovsené vločky s múkou, cukrom, so škoricou, vanilkou a so štipkou soli. Prstami vypracujeme sypkú mrveničku a rovnomerne ňou posypeme ovocie.
  3. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 ˚Celzia si 30 minút dochrumkava.

Tip Medových motúzov

Do posýpky môžeme dať nasekané mandle, lieskovce, píniové oriešky, nesolené pistácie, vlašské orechy, skrátka oriešky, ktoré milujeme alebo máme po ruke.


VIDEORECEPT: Chrumkavé figové crumble s medom

Chcete vidieť ako vo svojej kuchyni pripravujem tento skvelý recept, chrumkavé figové crumble s medom? Pozrite si môj videorecept z youtube kanála Medové motúzy. Recept som predstavila naživo aj na obrazovke TV Markíza v relácii Teleráno 22.7.2024

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1