Toto rizoto je šťavnaté, krémové, voňavé a neodolateľné. Študovala som veľa postupov, aby sa mi dokonale vydarilo a tu je môj recept. Spolu so mnou si prirpavíte pravé talianske krémové rizoto ako od šéfkuchára.
500 g čerstvých lesných húb, 1 kg ryže typu Arborio, 200 g šalotky, 40 g cesnaku, 4 lyžice olivového oleja, 2 vetvičky čerstvého tymiánu, 6 dl zeleninového vývaru, 5 dl bieleho vína, 1/2 lyžičky soli, štipku mletého bieleho korenia, 250 g masla, 100 g nastrúhaného parmezánu Na prípravu talianskeho rizota potrebujeme stredomorskú ryžu typu Arboriu, ktorá obsahuje omnoho väčšie množstvo škrobu ako klasická ryža. Používame len cibuľu šalotku, pretože príjemne zosladne a zmäkne, v rizote chutí veľmi lahodne.Ako od šéfkuchára: Pravé talianske krémové rizoto
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Postup
Tip Medových motúzov