fbpx
Domov Koláče a zákusky Ako z francúzskej cukrárne: Levanduľové muffiny

Ako z francúzskej cukrárne: Levanduľové muffiny

Autorka Jana Štrbková
levanduľové muffiny recept

Mäkučké, vláčne a voňavé. Také sú moje levanduľové muffiny, ktoré chutia lahodne ako z francúzskej cukrárne. Zatvorte oči a preneste sa spolu so mnou do levanduľou obrasteného Provence.

levanduľové muffiny recept

Ako z francúzskej cukrárne: Levanduľové muffiny

Vytlačiť recept
Porcie: 12 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

120 g domáceho pastovaného medu, 65 g masla, 2 vajíčka, 250 ml kefíru, 200 g hladkej špaldovej múky, 1 lyžička jedlej sódy, ¼ lyžičky soli, 350 g čerstvých marhúľ

Levanduľa v cukre: 12 vetvičiek levandule, 1 bielok, krupicový cukor

Postup

  1. Pripravíme si levanduľu v cukre. Bielok vyšľaháme v miske do jemnej tekutej peny. Kvety levandule namáčame v bielku a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. každý kvietok posypeme krupicovým cukrom a necháme sušiť v rúre vyhriatej na 100 ˚C pri pootvorených dvierkach rúry asi 1 hodinu.
  2. Rúru vyhrejeme na 190 ˚C.
  3. Zmäknuté maslo s medom vyšľaháme do peny. Postupne pridáme najskôr jedno, potom druhé vajíčko, prilievame po troche kefír. Pridáme preosiatu múku zmiešanú so sódou bikarbónou a štipkou soli.
  4. Cestom naplníme 12 košíčkov na muffiny. Dovnútra každého muffinu poukladáme na väčšie kusy nakrájané marhule.
  5. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 25 – 30 minút.
  6. Muffiny necháme vychladnúť a podávame s naaranžovanou levanduľou v cukre.

Tip Medových motúzov

Do muffinov môžeme pridať aj 200 g čerstvých čučoriedok.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1