fbpx
Domov Rýchle nátierky Avokádová nátierka

Avokádová nátierka

Autorka Jana Štrbková
Avokádová nátierka

Vynikajúca avokádová nátierka, guacamole sa pripravovala už u Aztékov. Toto jedlo milujú Mexičania a aj my v Medových motúzoch. Túto dobrotu pripravujem ako nátierku, výborne chutí na opečených hriankach.

Avokádová nátierka

Avokádová nátierka

Vytlačiť recept
Čas prípravy:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

1 avokádo. 1 paradajka, 1 strúčik cesnaku, 1 jarná cibuľka, 1 chilli paprička, šťava z 1 citróna, čerstvo zomleté čierne korenie, soľ

Postup

  1. Nadrobno nakrájame cibuľku aj s vňaťkou, paradajku, chilli papričku. Cesnak pretlačíme. 
  2. Avokádo dôkladne umyjeme a osušíme. Rozpolíme nožom, vyberieme kvôstku a veľkou lyžicou vydlabeme dužinu.
  3. Na dužinu avokáda hneď nalejeme citrónovú šťavu a osolíme. 
  4. K avokádu primiešame pokrájanú zeleninu, ja ju zvyknem aj s avokádom rozmixovať. 
  5. Guacamole natrieme ako pomazánku na chlebík a podávame.
  6. Vynikajúco chutí s reďkovkou.

Tip Medových motúzov

Citrónovú šťavu nalievajte na vydlabanú dužinu avokáda hneď, inak začne hnednúť.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1