Vanilkové rožky

Potrebujeme:
Na cesto:
280 g hladkej múky
60 g práškového cukru
50 g lieskovcov
30 g olúpaných mandlí
210 g zmäknutého masla

Na obalenie:
2 vanilkové cukry
130 g práškového cukru

Na polevu:
100 g vysokopecentnej horkej čokolády

Postup:

1. Lieskové orechy a mandle opražíme nasucho na panvici, asi 5 - 7 minút, miešame, aby sa nepripálili. Zomelieme. 
2. Pripravíme si cesto. Zo všetkých ingrediencií na cesto vypracujeme hladkú hmotu. Zabalené do fólie dáme na 20 minút do chldničky. Rúru predhrejeme na 180 stupňov Celzia.
3. Na doke posypanej múkou vypracujeme z cesta dlhý valček.
4. Postupne z neho odkrajujeme a rukami vyformujeme podkovičku alebo tvar rožteka. Ukladáme postupne na plech vystlaný papierom na pečenie. Pomáhajú aj silikónové formy, ktoré vám zaručia, že budete mať rožteky úplne rovnaké ako z výrobne. Ja mám rada väčšie rožteky, potom nemám také špinavé svedomie, že som ich zjedla veľa :-)
5. Pečieme asi 10 - 12 minút, dávame pozor, aby rožteky priveľmi nezhnedli.
6. Ešte teplé obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru. 
7. Roztopíme vo vodnom kúpeli čokoládu. Končeky pocukrovaných rožtekov do nej namočíme a necháme na mriežke vyschnúť.

Príprava receptu, foodstyling, dekorstyling, foto: Jana Štrbková, www.medovemotuzy.sk