fbpx
Domov Jednoduché Brunch ako od šéfkuchára: Omeleta s hráškom a bylinkami

Brunch ako od šéfkuchára: Omeleta s hráškom a bylinkami

Autorka Jana Štrbková
omeleta s hráškom recept

Hoci sa to zdá ako majstrovstvo, pripraviť omeletu s hráškom ako od šéfkuchára, nie ja také zložité. Stačí len dodržiavať postup. So mnou si uvaríte skvelý nedeľný brunch ako v luxusnom hoteli. Stačí len trochu trpezlivosti a chuti do varenia.

omeleta s hráškom recept

Brunch ako od šéfkuchára: Omeleta s hráškom a bylinkami

Vytlačiť recept
Porcie: 2 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 2 počet hlasov )

Ingrediencie

5 vajíčok, 3 lyžice hrášku, štipka soli, štipka čierneho korenia, štipka mletej červenej papriky, 2 lyžičky masla, 1 lyžica hladkej múky
Na posypanie: najemno nakrájanú pažítku a petržlenovú vňať. 

Postup

  1. 1 lyžičku masla roztopíme na miernom ohni na panvici.
  2. V miske vidličkou vyšľaháme vajíčka, pridáme soľ, mleté čierne korenie, poprášime múkou a primiešame hrášok (môže byť aj mrazený).
  3. Vylejeme na rozohriate maslo. Vareškou pomaly párkrát prejdeme po vaječnej zmesi od okraja panvice smerom ku stredu. A to po celom obvode. Omeleta sa tak lepšie prepečie.
  4. Necháme na miernom ohni piecť asi 3 - 4 minútky.
  5. Omeletu opatrne preložíme na polovicu, ako vidíte na hlavnom obrázku. Aby sa  nepripiekla, vsunieme pod ňu druhú lyžičku masla a necháme ho na panvici ešte 3 minútky pekne rozvoňať. Upečenú omeletu preložíme na tanier a posypeme nasekanými bylinkami. 

Tip Medových motúzov

Omeletu môžeme podávať so šalátom z rukoly či žeruchy. Svojou korenistou chuťou vynikajúco doplnia jej chuť.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1