Lahodná chuť varenej červenej repy s citrónovou zálievkou je taká osviežujúca. Toto carpaccio z červenej repy dopĺňam chrumkavou reďkovkou a výživnými semienkami sézamu a černušky siatej. Je to lahodná rozprávka.
2 červené repy, 1 bielu reďkovku (alebo kvaku), 10 červených reďkoviek Semienka černušky siatej (nigella sativa) používali ako všeliek už starovekí faraóni. Bola pre nich doslova všeliekom, ktorý zaberal pri vírusových a bakteriálnych infekciách, plesniach a parazitoch. Stáročia sa používala pri psychických problémoch a ako ochrana pred pôsobením toxických látok. Dnešná veda objavuje jej úžasné účinky na ochranu buniek proti pôsobeniu voľných radikálov. V arabských krajinách sa s obľubou používa pre pečení nekvaseného chleba, do zeleninových a strukovinových jedál.Carpaccio z červenej repy
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Na citrusový dressing:
2 citróny, 2 limetky, 1 pomaranč, 100 ml olivového oleja, 1 lyžičku medu, štipku morskej soli
Na ozdobu:
pažítka, 1 lyžičku sezamových semienok, 1 lyžičku čiernej rasce (semien černušky siatej)Postup
Tip Medových motúzov