fbpx
Domov Koláče a zákusky Toto pečiem naživo v Teleráne: Černicovo-medový koláč z jedného plechu

Toto pečiem naživo v Teleráne: Černicovo-medový koláč z jedného plechu

Autorka Jana Štrbková
černicovo-medový koláč

Tento černicovo – medový koláč je veľmi rýchly a doma chutí všetkým. Je to výborná desiata do práce aj „traťovka“ na túry. Černice lemujú celú našu záhradu. Milujem toto superovocie, chodievam nedočkavo pozerať, ako dozrieva a vždy sa teším, že z neho budem vyvárať a vypekať.

černicovo-medový koláč

Černicovo-medový koláč z jedného plechu

Vytlačiť recept
Porcie: 6 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 3.8/5
( 5 počet hlasov )

Ingrediencie

375 g medu, 3 vajíčka, 2 lyžičky domáceho perníkového korenia, 375 g hladkej múky, 1 balíček prášku do pečiva, 100 g čokolády na varenie, 150 g mletých lieskovcov, 200 g čerstvých alebo mrazených černíc, maslo na vymastenie a múka na vysypanie formy

Na polevu: 200 g čokolády na varenie, 25 g masla

Postup

  1. Med, vajíčka a perníkové korenie spolu vyšľaháme do svetlej, nadýchanej peny. Múku preosejeme spolu s práškom do pečiva. Primiešame k vaječnej hmote, pridáme čokoládu a mleté lieskovce.
  2. Cesto vylejeme do maslom vymasteného a múkou vysypaného plechu. Rovnomerne rozotrieme po plechu a nakoniec posypeme černicami.
  3. Pečieme v rúre vyhriatej na 175 ˚C asi 30 minút. Koláč necháme vychladnúť.
  4. Čokoládu na polevu nasekáme a vo vodnom kúpeli pomaly rozpúšťame spolu s maslom. Polevu rozotrieme na koláč a nakrájame ho na kocky.

Tip Medových motúzov

Namiesto čerstvých černíc môžeme použiť aj zavárané alebo mrazené bobuľové ovocie.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1