Čerstvá biela špargľa pripravená veľmi jednoducho na masle, to je vynikajúca jarná lahôdka. Poradím vám, ako ju pripraviť, aby boli stonky vláčne a hlavičky špargle úžasne chrumkavé. Túto dobrotu máte hotovú za pár minút, preto si ju určite pripravte.
2 zväzky bielej špargle, 2 lyžičky soli, 1 lyžička cukru, šťava z polovice citróna, čierne korenie, 150 g masla, nasekané čerstvé bylinky (petržlenová vňať, pažítka, oregáno) Bielu špargľu umyjeme. Tvrdšie končeky odrežeme, postačí asi 2 cm. Škrabkou špargľu očistíme, začíname pod hlavičkou a šúpeme smerom dolu. Vo vyššom užšom hrnci uvaríme špargľu, ideálne je, ak ju varíme „postojačky“ a hlavičky sú nad hladinou. Potom sú hlavičky krásne chrumkavé, uvaria sa v pare vychádzajúcej z hrnca. Bielu špargľu varíme asi 8 minút. Aby sa stonky nepolámali, môžeme ich pod špičkami zviazať motúzom určeným na varenie. Maslo rozpustíme a zahrievame dopenista, musí voňať a zafarbovať sa dozlatista. Uvarenú špargľu opatrne vyberieme z hrnca, necháme odkvapkať a naaranžujeme na taniere. Dochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením. Polejeme maslom a posypeme lyžicou nakrájaných čerstvých byliniek. )Spargľa na masle najlepšie chutí so zemiakovou kašou. ja ju často podávam aj so šalátom s mladých šalátových lístkov s medovo - citrónovou zálievkou.Chrumkavá a lahodná: Biela špargľa na masle
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Postup
Tip Medových motúzov