fbpx
Domov Jednoduché Chrumkavá a lahodná: Biela špargľa na masle

Chrumkavá a lahodná: Biela špargľa na masle

Autorka Jana Štrbková
Výborná biela špargľa na masle

Čerstvá biela špargľa pripravená veľmi jednoducho na masle, to je vynikajúca jarná lahôdka. Poradím vám, ako ju pripraviť, aby boli stonky vláčne a hlavičky špargle úžasne chrumkavé. Túto dobrotu máte hotovú za pár minút, preto si ju určite pripravte.

Výborná biela špargľa na masle

Chrumkavá a lahodná: Biela špargľa na masle

Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 4.3/5
( 3 počet hlasov )

Ingrediencie

2 zväzky bielej špargle, 2 lyžičky soli, 1 lyžička cukru, šťava z polovice citróna, čierne korenie, 150 g masla, nasekané čerstvé bylinky (petržlenová vňať, pažítka, oregáno)

Postup

Bielu špargľu umyjeme. Tvrdšie končeky odrežeme, postačí asi 2  cm. Škrabkou špargľu očistíme, začíname pod hlavičkou a šúpeme smerom dolu. Vo vyššom užšom hrnci uvaríme špargľu, ideálne je, ak ju varíme „postojačky“ a hlavičky sú nad hladinou. Potom sú hlavičky krásne chrumkavé, uvaria sa v pare vychádzajúcej z hrnca.

Bielu špargľu varíme asi 8 minút. Aby sa stonky nepolámali, môžeme ich pod špičkami zviazať motúzom určeným na varenie.

Maslo rozpustíme a zahrievame dopenista, musí voňať a zafarbovať sa dozlatista. 

Uvarenú špargľu opatrne vyberieme z hrnca, necháme odkvapkať a naaranžujeme na taniere. Dochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením.  Polejeme maslom a posypeme lyžicou nakrájaných čerstvých byliniek.

Tip Medových motúzov

)Spargľa na masle najlepšie chutí so zemiakovou kašou. ja ju často podávam aj so šalátom s mladých šalátových lístkov s medovo - citrónovou zálievkou.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1