fbpx
Domov Vianočné pečenie Chrumkavé marokánky

Chrumkavé marokánky

Autorka Jana Štrbková
chrumkavé marokánky

Koláčiky plné ovocia a orieškov, to sú chutné marokánky, ktoré sa síce tradične pečú na Vianoce, no kedysi bývali celoročným sortimentom v každej dobrej cukrárni. Pre ešte väčší chuťový zážitok ich namáčam do mliečnej čokolády.

chrumkavé marokánky

Chrumkavé markokánky

Vytlačiť recept
Porcie: 40 kusov Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 4.0/5
( 2 počet hlasov )

Ingrediencie

120 g masla, 120 g práškového cukru, 120 g ošúpných mandlí, 50 ml mlieka, 80 g kandizovanej pomarančovej kôry, 40 g sušených hrozienok, 40 g hrubej múky, maslo na vymastenie plechu, múka na podsypanie plechu
Na polevu: 100 g čokolády na varenie, 1 PL slnečnicového oleja

 

Postup

  1. Polovicu mandlí nakrájame na rezančeky, druuhú polovicu na drobnejšie kúsky. Kandizovanú pomarenčovú kôru pokrájema na drobné kúsky.
  2. Do menšieho hrnca nalejeme mlieko, maslo, cukor, mandle a ppomarančovú kôru, privedieme do varu a na slabom ohni varíme asi 4 minúty. Potom primiešame múku a za za stáleho miešania necháme zhustnúť. Preložíme z hrnca do misky a necháme vychladnúť.
  3. Na plech potretý maslom a vysypaný múkou ukladáme malé kôpky.
  4. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 ˚C asi 12 - 15 minút. Upečené zložíme z plechu a necháme vychladnúť.
  5. V vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a do hotovej primiešame asi lyžicu oleja. Spodnú, hladkú časť marokániek namáčame do polevy a necháme stuhnúť.

Tip Medových motúzov

Orechy múžeme nahradiť rovnakým množstvom vlašských orechov alebo lieskovcov.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1