fbpx
Domov Jednoduché Chrumkavé zemiakové placky

Chrumkavé zemiakové placky

Autorka Jana Štrbková
Chrumkavé zemiakové placky

Chrumkavé zemiakové placky, teda najchrumkavejšie, aké som kedy jedla. So slaninkou a opraženou cibuľkou, je dokonalá. Môžete si urobiť jednu obrovskú megaplacku a pochutnať si na nej celá rodinka.

Chrumkavé zemiakové placky

Chrumkavé zemiakové placky

Vytlačiť recept
Porcie: 2 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

3 veľké zemiaky, 1 červená cibuľa, 1 PL mangalicovej masti, 80 g na tenké plátky nakrájanej oravskej slaniny, 1/2 ČL majoránu, 1 ČL drvenej rasce, soľ

Postup

  1. Slaninku nadrobno nakrájame.
  2. Medzitým si dáme na panvici rozohriať masť, slaninku na nej dozlatista upražíme. Opraženú slaninku preložím do misku a na výpeku si dozlatista opražíme nadrobno nakrájanú červenú cibuľu.
  3. Na väčších očkách nastrúhame zemiaky. Nastrúhané zemiaky prenesieme do utierky a vyžmýkame z nich prebytočnú šťavu. Vďaka tomu bude zemiaková placka chrumkavá.
  4. Nastrúhané zemiaky vložíme do misky, pridáme slaninku, pridáme rascu, majoránku, soľ a premiešame.
  5. Pridáme opražené cibuľku a dôkladne premiešame, aby sa všetky ingrediencie dôkladne spojili.
  6. Na panvicu dáme trochu oleja, pridáme zemiakovú zmes. Zemiaky na panvici dôkladne utlačíme lyžicou.
    Pečieme na miernom ohni asi 7 minút. Potom placku preklopíme na druhú stranu a opečieme. 

Tip Medových motúzov

Hotovú placku podávame s volským okom alebo s kyslým mliekom.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1