fbpx
Domov Jednoduché Chrumkavý syrový koláč s medvedím cesnakom

Chrumkavý syrový koláč s medvedím cesnakom

Autorka Jana Štrbková
Chrumkavý syrový koláč s medvedím cesnakom

Krehký koláč, chutný jemný a taký chrumkavý. To je môj chrumkavý koláč s medvedím cesnakom. Je extra jednoduchý na prípravu, pretože je z hotového štrúdľového cesta. Tak pečte a chrumkajte so mnou.

Chrumkavý syrový koláč s medvedím cesnakom
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

1 balenie štrúdľového cesta, 150 g roztopeného masla, 200 g mozzarelly nakrájanej na plátky, 50 g nastrúhaného parmezánu
2 hrste nasekaného medvedieho cesnaku, 1 strúčik pretlačeného cesnaku, soľ, mleté čierne korenie

Syrový koláč s medvedím cesnakom. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Cesto rozbalíme a prvý plát položíme na maslom vymastenú okrúhlu formu na koláč.
  2. Cesto jemne nariasime do tvaru kruhu, potrieme roztopeným maslom zmiešaným s pretlačeným strúčikom cesnaku a štipkou soli, posypeme štvrtinou nasekaného medvedieho cesnaku, obložíme 3 - 4 plátkami nakrájanej mozarelly. Položíme ďalší plátok cesta a postup opakujeme.
  3. Na posledný plát poukladáme zvyšnú mozarelu, nasekaný medvedí cesnak a pečiem v rúre vyhriatej na 180 °C dozlatista asi 10 - 15 minút.
  4. Podávame s čerstvými lístkami medvedieho cesnaku. 

Tip Medových motúzov

Koláčik vynikajúco chutí pripravený aj z chladeného lístkového cesta. Vtedy cesto nie je potrebné vrstviť.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1